Categorías
Noticias

El Picasso, el CCCB, la Tàpies o la Fundació Joan Miró, els museus que reobren aquest divendres

Betevé

L’aforament a totes les sales està limitat a un terç de la capacitat habitual i es recomana, sempre, comprar les entrades en línia

Els museus de la ciutat estan obrint portes de manera esglaonada després de gairebé tres mesos tancats per la crisi del coronavirus. L’obertura estava prevista per a l’inici de la fase 0,5 —el 18 de maig— però la major part no ho van fer llavors perquè encara havien d’adaptar-se a les mesures de seguretat necessàries per evitar contagis. El primer museu a rebre visitants va ser el CaixaForum, l’1 de juny passat, dos dies més tard ho van fer el MACBA i els museus municipals i aquest mateix dimecres ho va fer el MNAC.

Aquest divendres obren bona part dels equipaments que encara no ho havien fet, com són el Museu Picasso, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, la Fundació Antoni Tàpies, els centres de la Fundació Vila-Casas i la Fundació Joan Miró. El Cosmocaixa i el Museu d’Història de Catalunya obriran en els propers dies

Per a la reobertura, el Museu Picasso ha habilitat un espai on el visitant pot preparar el recorregut amb tranquil·litat i anticipació. Fins al 30 de juny hi haurà una tarifa reduïda de 7 € i s’allargarà l’horari de visita de dimarts a diumenge d’11 a 21 hores per garantir-hi l’accés esglaonat.

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona obre portes amb una programació presencial i una altra de virtual. Un dels principals reptes de la sala ha estat adaptar l’exposició “Gameplay. Cultura del videojoc”, on s’han canviat els interactius per audiovisuals per adaptar-se a les noves necessitats sanitàries.

La Fundació Antoni Tàpies reobre de manera parcial fins al 19 de juny i completa a partir d’aquesta data en endavant. A més, la Fundació celebra aquest any el seu trentè aniversari amb l’exposició “Tàpies als 30” i ofereix entrada lliure, durant tot l’any, als nascuts el 1990.

Per altra banda, la Fundació Vila Casas obre els seus dos espais a Barcelona, el Museu Can Framis i l’Espais Volart a partir del divendres. La Fundació mantindrà les exposicions que actualment estan confinades fins al mes de juliol.  Un altra de les sales que obre portes és La Fundació Joan Miró, que posa entrades a la venda al preu de set euros durant el mes de juny.